Páginas

Wednesday 17 February 2021

Past perfect



En aquesta sessió hem començat a parlar del Past Perfect, que és l'últim dels temps del passat que estudiarem en aquest curs.

El Past perfect té una estructura molt similar a la del Present Perfect, la única diferència és que l'auxiliar "have" ha de estar en passat "had" i per aquest motiu es fa servir a totes les persones gramaticals, és a dir, a la 3ª persona del singular no varia.

Subject + had + past participle + rest of the sentence

"She + had + seen + that film before."

De la mateixa manera faríem les formes negativa i interrogativa:

"She + hadn't + seen + that film before."

"Had + she + seen + that film before?"

"Yes, she had"
"No, she hadn't"

Aquest verb s'utilitza per parlar d'una acció que va passar abans d'una altra, totes dues al passat. Dit d'una altra manera, entre dues accions passades que estan relacionades, ens indica la acció que va passar primer:



Example 
"When I arrived at the railway station the bus had already left." (Quan vaig arribar a la estació, el tren ja havia marxat.)
1st action - the train left 
2nd action - I arrived at the railway station

Aquí teniu la presentació que hem vist a classe per fer una mica més visual aquest ús:


Past perfect from ANSAOR

A les diapositives 6 i 7 es pot veure la diferència en el significat si utilitzem el past perfect o el past simple per a la mateixa acció. Fent servir només el passat simple, les accions es van desenvolupant en ordre de més antiga a més recent.

Per treballar a classe, hem fet els exercicis 12 de la pàg. 46 i 17 de la pàg.48 del llibre, així l'exercici de la pàgina 47 del dossier.
Si voleu practicar una mica més, seguiu aquests enllaços:

Extra exercises



No comments:

Post a Comment